Модерна техника решава проблеми със зъбите

Модерна техника решава проблеми със зъбите

Зъботехническа лаборатория Fines Dent предоставя неограничени възможности на ямболските стоматолози и пациенти.

Стоматологията и денталнта медицина отдавна са се развили до степен, до която денталните проблеми са напълно решими. Остава въпросът доколко самите стоматолози са готови да приемат промяната и да предложат на своите пациенти една наистина висококачествена услуга на достъпна цена.

За да се постигне това на пръв поглед невъзможно съчетание, пациентите трябва да знаят, че това е лесно постижимо стига стоматологът да работи с напредничава и иновативна зъботехническа лаборатория. Лаборатория, която инвестира във високи технологии и висококачествени дентални материали. Когато ръчният труд на зъботехникът се намали, пада и цената на реставрацията – коронка или мост. Освен това реставрацията се изработва в много кратки срокове.

Високотехнологичните лаборатории не са запазена марка на София или Варна. В Бургас вече 13 години работи най-модерната зъботехническа лаборатория в Югоизточна България – Fines Dent. Тя е единствената зъботехническа, която инвестира в иновации и високотехнологична апаратура – немски  CAD/CAM фрезови машини.

Благодарение на CAD/CAM технологията, с която разполага бургаската зъботехническа лаборатория Fines Dent жителите на морския град и цялото Южно Черноморие се радват на реставрации с високо качество и приемлива цена. Инвестицията в немските CAD/CAM високотехнологични фрези предоставят на пациента и неговия стоматолог отлично пасващи зъбни коронки, мостове и ново поколение фрезовани пломби. Тоест изработената реставрация е точно копие на зъбния отпечатък на модела взет от личния стоматолог. Прецизността на изработката се постига чрез сканиране на отпечатъка и генерирането на дигитален 3D компютърен модел. Именно по този модел CAD/CAM фрезата изрязва идеалната коронка.

За постигането на максимално качество Fines Dent работи с продуктите на наложени производители на дентални продукти като Bredent, Bego, Zirkon Zhan, Vita и др. Лабораторията изработва всички дентални реставрации – коронки, мостове, протези, и др.

Инвестирайки в модерни немска CAD/CAM технология през 2016 Fines Dent създава и свой собствен фрез център. Той предоставя уникално предимство, на всеки стоматолог, който иска да предлага най-високо качество на реставрациите. Във фрез центъра си Fines Dent изработват всички видове реставрации: зъбни коронки, мостове; пломби: инлеи, овърлеи, онлеи и др. Във фрез центъра се работи с висококачествен дентален цирконий,  хибридна керамика, восък.

Благодарение на фрез центъра иновативните бургазлии разработват и своя собствена дентална система „Оптимум“. Тя е базирана на висококачествен дентален цирконий. Циркониевите коронки, например са изключително здрави.  Те не предизвикват алргични реакции за разлика от металните. Цирконият притежава високи естетични качества и е устойчив на кисилинната атака в устната кухина. Оказва се, че първноначлно цирконият се прилага във военната и самолетната индустрия. Всяка реставрация изработена по системата „Оптимум“ се издава със сертификата за качество на изработката. Бургаската зъботехническа лаборатория и нейният фрез център следват строги правила за качествен контрол. По този начин Fines Dent гарантира, че пациентът получава качествена реставрация. 

Материалът е публикуван във вестник ВРЕМЕ Ямбол.