Fines Dent представи системата „Оптимум“ на 16-я научен конгрес на БЗС

Бургаската зъботехническа лаборатория Fines Dent представи базираната на цирконий собствена дентална система „Оптимум“. Това се случи по време на денталното изложение 09 - 11 юни, 2016 г., което бе част от ежегодния,  16-ти поред , Научен конгрес на стоматолозите в Бургас.

 

Най-силно впечатление направиха монолитните циркониеви коронки, бленд керамиката и хибридната керамика. През щанда, на който Fines Dent бяха изложили мостри на цялата дентална система „Оптимум“.

 

Стоматолози и пациенти се изненадаха от факта, че единствено бургаската зъботехническа лаборатория, от всички зъботехнически лаборатории учаснитчки на изложението, издава сертификат за качество на конструкцията. Важно е да се отбележи, че тези сертификати се издават единствено за конструкции изработени по системата „Оптимум“.

 

Системата Optimum Zermax предоставя пълна гама от зъбни реставрации –монолитни циркониеви коронки, бленд керамика, чиста керамика и хибридна керамика. Всички реставрации в отделните продуктови линии на Optimum Zermax се изработват единствено с продукти на немски, италиански и американски производители на зъботехнически материали, притежаващи сертификат за медицинско изделие. Системата на Fines Dent предоставя на пациентите реставрация, изработена с абсолютна прецизност спрямо отпечатъка взет от стоматологът.

 

Изработката се извършва с най-ново поколение немски CAD/CAM фрезови системи Tizian на Schütz Dental GmbH. Целият процес на изработката е компютъризиран. Отпечатъкът се сканира. Изработва се 3D цветен компютърен модел. След това високотехнологичният софтуер активира прецизното фрезоване. Крайният продукт е абсолютно копие на подадения от стоматолога отпечатък.