Работата на зъботехника

Работата на зъботехника

ЧАСТ 2

Колкото по-съвършени стават технологиите, толкова по-съвършена е и работата на зъботехника. Днес, търсенето на възстановителната и козметична стоматология е голямо. Счита се, че зъботехническите лаборатории, които нямат възможност да инвестират в съвременни материали и апаратури, изработват по евтини дентални конструкции и поемат пациенти с по-малки възможности и обратното. Ние не сме съвсем съгласни с това. Конструкциите, които излизат от нашата лаборатория са напълно достъпни, съобразени със състоянието и възможностите на всеки пациент. Винаги има начин. В нашата зъботехническа лаборатория имаме обособен ФРЕЗ ЦЕНТЪР, който работи на пълен капацитет. Как?! Освен, че поема цялата продукция на лабораторията ни, работим имено и с колеги, които нямат възможност за големи инвестиции, но са отлични, подчертавам отлични зъботехници.  Какво е важно за една корона? Прецизната изработка. Независимо каква е - металокерамична, циркониева, цирконий с керамика, важно е да бъде прецизна – перфектно кепе, правилно послойно нанасяне. Така споделяме работата с нашите колеги и те категорично са в крак с времето и със сигурност техните пациенти не са ощетени от цена, качество и време на изработване на дадената дентална конструкция.

Чрез изработването на естетични зъбни протези, които са комфортни, удобни и подобряват усмивката на пациента, зъботехника влияния не само физическото и денталното здраве на пациента, но също така подобрява неговата увереност и самочувствие.

Възстановяването трябва да имитира или подобрява красотата и функцията на естественото съзъбие и да бъде в хармония с останалата част от системата. Най-голямото предизвикателство за зъботехникът е да се създаде дентална конструкция, която изглежда и се стои напълно естествено в устата на пациента. Създаването на такава конструкция изисква прецизна оценка на естетичните и функционални аспекти и правилно съставен работен план.