Зъбните реставрации от бленд цирконий са като истински, живи зъби

Зъбните реставрации от бленд цирконий са като истински, живи зъби

Зъбните коронки от бленд цирконий не образуват сива линия, не предизвикват алергии и не се напукват за разлика от металокерамичните. Реставрацията (коронка, мост или изкуствен зъб) от бленд цирконий бие по естетика дори монолитните циркониеви реставрации, при които се залага на изключителната здравина, докато естетиката остава на заден план. Разбира се монолит цирконият е предназначен за задни зъби, а не за фронталните зъби. Ето защо бленд цирконият е вариантът пациентите да имат красиви и здрави фронтални реставрации.
“Пациентите отдавна искат повече от здрава коронка или мост. Много държат на красивата си усмивка. Предните зъби са изключително важни за самочувствието на човек и са голямо предизвикателство за стоматолози и зъботехници” – сподели Милен Милев, управител на Fines Dent.
За да отговори на тази потребност на пациентите и да преодолее това предизвикателство от бургаската зъботехническа лаборатория Fines Dent пуснаха линията Blend Zircon в системата си Оптимум. Бленд цирконият съчетава изключителна естетика и здравина и затова са най-подходящи за фронтални зъби.
Здравият циркониев скелет се покрива с висококачествена керамика и се получава красив и здрав краен резултат. Коронките, мостовете Blend Zircon са специално предназначени за фронтални зъби. Fines Dent изработват монолитен циркониев скелет чрез немската си фрезова CAD/CAM технология. След това този скелет се покрива с висококачествена керамика. Керамиката се свързва много по-здраво с цирония, отколкото с метала при металокерамиката. Това води до преодоляване на проблем напукването или отчупването на парченца от керамичното покритие. Това много често се случва при коронки от металокерамика. И като линия от системата Оптимум всяка реставрация от бленд цирконий се издава със сертификат за медицинско изделие.
Коронките и мостовете от бленд цирконий превъзхождат реставрациите от чиста керамика по два основни показателя. На първо място циркониевата коронка не е толкова масивна и не изисква изпиляване на прилежащите зъби. Циркониевата основа решава големия проблем на чистата керамика, а именно здравината. Тънкостенна ли е кермаичната коронка вероятността да се счупи е много голяма. От друга страна, за да не се счупи, керамичната коронка тя трябва да има дебела стена, което изисква изпиляване, за да се освободи достатъчно място. При бленд циркония това не е необходимо, заради изключително здравата циркониева основа, която позволява скелетът да има тънки стени и да не се счупи.
Сравнени с всички други варианти за реставрации на фронтални зъби – металокерамика, чиста керамика и др. бленд цирконият е решението за красиви и здрави фронтални реставрации. Те създават естетичната визия, която максимално се доближава до истинските и живи зъби.

Материалът е публикуван във вестник ВРЕМЕ Ямбол.