Коронки и мостове – металокерамика или цирконий?

Коронките и мостовете са фиксирани зъбни конструкции, циментирани върху съществуващи зъби или зъбни импланти. Корони и мостове се изработват при силно разрушение на естествените зъбите, неправилна форма и позиция и/или при липса на зъби. Този вид дентални констукции се поставят, за да се възтановки максимално фунционалната и естетическа функция на зъбите.

Редица фактори като – здравина, дълголетие, местоположение на зъба, естетика, финансови възможности и не напоследно място биосъвместимост определят избора на вида на зъбната конструкция.

Металокерамичните коронки отговарят на по-голямата част от тези изисквания. Те са здрави, при правилна грижа издържат дълго, а използването на качествена керамика дава възможност да се възтанови перфектно и формата и цвета на зъба.

 

В зъботехническа лаборатория Финес Дент се изработват всички видове дентални коронки, но от няколко години акцент в работата ни са безметалните конструкции, както ги наричаме циркониеви зъби. Внедрените в практиката ни нови технологии и материали ни дава възможност да бъдем 100% в крак със съвременните дентални тенденции, покриващи покачващите се изисквания на пациентите.

Основните причини циркониевите зъби да изместват металокерамичните конструкции е това че циркониевите конструкции се отличават с перфектна биосъвместимост, светлопропускливост, ниска тополопрводимост, не променят цвета си с времето и са много естетични.

При металокерамичните корони най-често се изработват безпрагово. С времето настъпва преоцветяване на венеца в сиво, а в последствие и отдръпването му от самата конструкция, което дори и при безпрагово изпиляване при циркониевата корона не се получава.

Днес, ви представяме точно такъв случай. Изработените нови коронки са част от нашата гама циркониеви зъби, а именно безметални дентални конструкции Optimum  - Optimum ALL ceramics.

металокреамика или цирконий

Перфектно цветово оформление, напълно съответстващо на съседните зъби и чудесно състояние на венеца около короните.