НЕПОДВИЖНО ПРОТЕЗИРАНЕ

НЕПОДВИЖНО ПРОТЕЗИРАНЕ

1.Мостове и корони

          -метални

          -бленд керамика

 

Изцяло от метал или комбинация от метал и керамика по външната повърхност на зъба са конструкции, които се изработват в по-малко видими зони, при говор и усмивка.    

 

 

 

          -керамика

          -прес керамика

          -цирконий

Металокерамичните конструкции са сред най-популярните – здрави и устойчиви на натоварвания. Изграждат се от метален скелет, върху който послойно се нанасят керамични маси, които възпроизвеждат цвета, вида и форма на възстановявания зъб. Могат да се изработват от един или няколко цветови нюанса, според естествените съседни зъби.

Коронките и мостовете с липса на метална компонента са продукти навлезли в най-съвременното лечение през последни няколко години. Те са леки, удобни и хипоалергични. Конструкциите с циркониевият скелет  не се различават по здравина от металокерамиката, но са естетически най-издържани. 

 

 

 

         -фотополимер

          -щифтови корони

          -временни корони и мостове

 

 

Виж повече

 

2.Фасети

          -прес керамика

           -цирконий

Фасетите са едни от най-съвременните естетични конструкции.  Тяхната дебелина е между 0,3-0.7мм, ето защо те са много деликатни и щадят зъбите, а сливането им с подлежащата естествена зъбна тъкан, ги превръща в практически невидими.  

Изработени по-скоро прозрачни, за да поемат естествения “цвят” на зъба, образуван от подлежащия нюансиран дентин, изтъняват до 0 към краищата си, което ги прави практически невидими след циментирането им.

 

Виж повече