Циркониеви зъби - идеалното решение при износени зъби

Една от най-честите причини за износването на зъбите е тяхната ерозия, която се характеризира с повърхностна минерална загуба на зъбна тъкан. Предимно засегнати от ерозия са горно-челюстните резци и долно-челюстните първи молари, но често биват засегнати и всички зъби. Ненавремената профилактика и лечение водят до  голяма загуба на твърди зъбни тъкани, а  това неминуемо се отразява на функцията и естетиката на зъбите. За възстановяването на пълното или частично на засегнатите зъби  - функционално и естетически, е необходим комплексен подход,  съчетаващ клиничните и техническите аспекти на работата в екип между зъболекар и зъботехник.

Изработването на подходящите дентални конструкции е от основно значение, както за функцията и естетиката на зъбите, така и за предотвратяването на последващи проблеми. Съвременната CAD/CAM технология и новото поколение дентални материали дават изключително предимство в тази област и гарантират дългосрочен резултат в лечението и рехабилитацията на износените зъби.

Повдигане на захапката със задни премолари и молари на горна и долна челюст - един дентален случай от преди година и половина – вследствие на износване на зъбите.

циркониеви зъбиВ конкретния случай съгласуваното и взето от пациент, зъболекар и нас решение за зъбна реставрация, с оглед възможностите на пациента и състоянието на зъбите,  бе  - цирконии. Износването бе особено голямо, нарушена бе и дъвкателната функция, а зъбите бяха ниски.

При циркониевите зъби изпиляването е минимално. CAD/CAM апаратурата работи по снети индивидуално отпечатъци, а изрязващите машини придават напълно естествени форми на зъбите.

Изработените циркониеви зъби възстановиха функцията и естетиката на износените и върнаха комфорта на пациента, както и защитиха зъбите му от евентуалната прогресия на изтриване.

Циркониевите зъби са здрави, естетични и биосъвместими, те облекчават дъвкателната способност на пациента и превъзхождат всички останали естествено изглеждащи дентални материали. Циркониевите зъби- корони и мостове са устойчиви на износване – цирконият е с изключителни якостни показатели и са без микро пукнатини( изработват се монолитно).

С циркониевите зъби Optimum MONOLIT ceramics бе постигната здравина и задоволителна естетика, те предотвратиха по-нататъшната ерозия на зъбите и лишиха пациента от чувствителността и болката.