Циркониеви зъби - крилчат мост

Липсата на дори на един зъб в устата води до редица неблагоприятни последствия с времето. Вариантите за възстановяване на липсващ зъб са два - имплант или мост. Всеки един от двата има както своите предимства, така и недостатъци. Поставянето на имплант макар и с отлични резултати е все още иновативна практика и не много предпочитан вариант от пациенти. За да бъде поддържан стандартния мост е необходимо да бъдат изпилени и съседните зъби. Ако те са силно разрушени, то обличането им с корони е препоръчително, но в много случаи са здрави или имат малки кариеси, а инванзивното изпиляване не е препоръчително. В голяма част от случаите и финансовите съображения на пациентите играят  роля при вземането на решение за зъбно възстановяване.

Използваната от нас CAD-CAM системата е една от най-модерните компютърно управлявани апаратури за сканиране, моделиране и изготвяне на зъбни конструкции, а цирконият е все по предпочитан материал за зъбни възстановявания - той е с отлична поносимост от меките тъкани.

Чрез съвременната апаратура и материали, зъботехническа лаборатория Финес Дент вече може да предложи и друго решение на проблема с липсващия зъб - щадящо, ефективно, естетически издържано, на достъпна цена – крилчат мост.

Крилчатият мост е вид мост, при който няма инванзивно изпиляване на съседните зъби. Той се закрепва за съседните зъби, като особено подходящ е при лечението на кариесите. Ние изработваме изкуствения зъб и „крицата“, които заместват пломбите и служат за прикрепване към прилежащите зъби от цирконий. Този вид зъбни мостове, както всички циркониеви зъби, притежават здравина, не дразнят венците, подходящи при пациенти с алергии. Наред с това – изработват се за сравнително кратко време, лесно могат да се преработват в устата, осигуряват здраве и добра естетика на достъпна цена. Убедете се сами.

крилчат мост