Циркониеви зъби – решение на дентални проблеми без ортодонска намеса

Кривите зъби не са само естетичен дефект, те се поддържат по-трудно, натрупват повече плака и зъбен камък, по-предразположени са към кариес, затрудняват дъвченето, водят до проблеми с меките тъкани в устата и челюстните стави, а често и до възпаление на венците водещо до пародонтит. Взетите своевременно мерки, за решението на такъв проблем дават 100% резултат. Обикновено ортодонското лечение е най-добрият начин за коригиране на силно разкривени, неравни и/или струпани зъби, но то не е единствената възможност. Лечебният план зависи,  както от функционалните и естетични нужди, които има пациента, така и от това с колко време и средства разполага. Най-често с увеличаване на възрастта се увеличава и времето на ортодонското лечение, а това води и някои неудобства.

Напълно може да се преобрази една усмивка и с циркониеви зъби, които са отлично решение на такива дентални проблеми, ако пациентът не желае ортодонска намеса. Силно разкривените и несъответсващи в равнината  зъби, когато се покрият с циркониеви фасети или корони, правят усмивката красива и сияеща.

Ето три примера от нашата зъботехническа практика. Съвсем отделни случая с едно решение – циркониеви зъби.

циркониеви зъбиВ първия случаи имаме изкривяване на зъбите в горен фронт и твърде големи разстояние между тях, както в горен, така и в долен фронт. На етапа на снимката, проблемът бе решен в рамките на няколко седмици – всички зъби са облечени с циркониеви корони, като за предните са направени реставрации от Optimum BLEND ceramics, а за задните Optimum MONOLIT. Резултатът е видим.

циркониеви зъбиВторият дентален случаи, бе изключително предизвикателство за нас. Уникално труден случай със силно изкривяване и протрузия на цял горен фронт. Решението - Optimum ALL ceramics – запазени живи зъби и изглеждащи истински до съвършенство.

циркониеви зъбиВ третия случай, наред изкривяванията имаше и липсващи зъби. Изработи се дентален мост от BLEND цирконий състоящ се от 4 члена, а прилежащите до него зъби, се облякоха с корони от BLEND цирконий.

Optimum BLEND ceramics за пореден път доказа своите естетични и функционални характеристики.

Циркониевите зъби наистина са едно добро решение и на такъв вид дентални проблеми. За да се коригират зъбите, не са необходими месеци или години, особено при по-тежките случаи, всичко може да стане в рамките на няколко седмици, дори дни.