Blend Zircon зъбните коронки връщат красотата на усмивката

Blend Zircon зъбните коронки връщат красотата на усмивката

Тези нови коронки, съчетават висока естетика и здравина и са специално предназначени за фронтални зъби.

От края на миналата година монолитните циркониеви коронки от денталната система Optimum на бургаската зъботехническа лоборатория Fines Dent постепенно изме

стват металните и металокерамичните коронки. Продуктите в тази система предложиха истинска алтернатива на метала на бургаските стоматолози и пациенти. И ако монолитната циркониева коронка притежава изключителна здравина, то естетиката остава на заден план. Разбира се тази коронка е предназначена за кътници, а не за фронталните зъби.

“Бургаските пациенти искат повече от здрава коронка или мост. Моного държат на красивата си усмивка. Предните зъби са изключително важни за самочувствието на човек и са голямо предизвикателство за стоматолози и зъботехници.”, сподели Милен Милев, управител на Fines Dent

За да отговори на тази потребност на пациентите и да преодолее това предизвикателство от Fines Dent създадоха Blend Zirconреставрации. Те съчетават изключителна естетика и здравина и затова са най-подходящи за фронтлни зъби. Тези реставрации използват монолитна циркониева основа, която се покрива с висококачествена керамика. И тъй като Blend Zircon е част от деталната система Optimum, зъботехническата лабоатория гарантира качеството на реставрацията със сертификат за медицинско изделие.

Коронките, мостовете Blend Zircon са специално предназначени за фронтални зъби. Fines Dent изработват монолитен циркониев скелет чрез немската си фрезова CAD/CAM технология. След това този скелет се покрива с висококачествена керамика. Керамиката се свързва много по-здраво с цирония, отколкото с метала при металокерамиката. Това води до преодоляване на проблем напукването или отчупването на парченца от керамичното покритие. Това много често се случва при коронки от металокерамика.

Blend Zircon превъзхожда реставрациите от чиста керамика, защото коронката, не е толкова масивна. Циркониевата основа решава един от основен проблем на чистата керамика, аименно здравината. Тънкостенна ли е кермаичната коронка вероятността да се счупи е много голяма. От друга страна, за да не се счупи, керамичната коронка тя трябва да има дебела стена, което изисква изпиляване на прилежащите зъби, за да се освободи достатъчно място. При Blend Zircon това не е необходимо, защото изключително здравата основа на циркония, позволява скелетът да има тънки стени и да не се счупи.

Сравени с всички други варианти за реставрации на фронтални зъби – металокерамика, чиста керамика и др. Blend Zircon са наистина изключително подходящо решение за красиви и здрави фронтални реставрации. Те в максимална степен създават естетичната визия, която максимално се доближава до истинските и живи зъби.