FinesDent демонстрира приложението на най-новите тенденции в CAD/CAM протезирането

FinesDent демонстрира приложението на най-новите тенденции в CAD/CAM протезирането

Най-добрата бургаска зъботехническа лаборатория показа предимствата на фрезованите зъбни мостове пред отливките

В рамките на юбилейния ХV конгрес на Българския зъболекарски съюз иновативната бургаска зъботехническа лаборатория FinesDent демонстрира предимствата и ползите на CAD/CAM технология в протезирането. Немската CAD/CAM машина Tizian, в която бургаската зъботехническа лаборатория инвестира, е в полза на целия бургаски стоматологичен бранш.

Стоматолозите и зъботехниците по южното Черноморие могат да отговорят на нуждите на своите пациенти от здрави и естетични дентални възстановки. Tizian CAD/CAM има на практика неограничени възможности за изработване на цирконий фулконтур, циркониев скелет покрит с керамика, циркониеви зъби и мостове. С CAD/CAM машината FinesDent обработва също така хибридна керамика, восък, пластмаса, както и инлеи, онлеи и др.

Повече от 150 стоматолози се запознаха с предимствата на мостовете, изработени от фрезован метал за техните пациенти. „С този нов подход на работа ние премахваме най-големия бич в зъботехниката – счупването на мостовете от лят метал. При всяко отливане винаги има вероятност да остане шупла. Тя се превръща в слабото място, в което покритият с керамика и сложен в устата мост много често се чупи,“ разкри Милен Милев, собственик и управител на FinesDent.

Изработката на мостове от фрезован, а не от лят метал с CAD/CAM машина решава големи проблеми, както на пациента, така и на неговия стоматолог и зъботехника, с когото този стоматолог работи.

Демонстрацията на CAD/CAM машината на FinesDent бе в унисон с темите на научния конгрес на стоматолозите, очертаващи новите тенденции в стоматологията и зъботехниката. Това че FinesDent е най-добрата бургаска зъботехническа лаборатория, говори фактът, че тя се представи редом с доказани дентални фирми като Bredent, Германия.