Възможно ли е изцяло керамичните коронки да бъдат и здрави

Възможно ли е изцяло керамичните коронки да бъдат и здрави

Изцяло керамичните коронки са върхът на денталната естетика. Изработват се от само от качествена керамика. С такива коронки може да се оформи усмивка с перлено бели, равни зъби. Водещото предимство е изключителната им светопропускливост, което ги превръща в толкова красиви реставрации. Отлично пасват на останалите зъби.

Изключително подходящи са за предни зъби, но не толкова за кътници. Все пак натискът при дъвкателните зъби е много по-голям. Така основният недостатък на чистата керамика се оказва устойчивостта.

All Ceram коронките от системата Optimum  на бургаската зъботехническа лабораторияFines Dent прави крачка напред. Тези изцяло керамични коронки използват висококачествена керамика. За разлика от стандартния дентален порцелан, All Ceramизползва силно устойчива керамика.

Това прави тези коронки на Fines Dent изключително подходящи както за оформянето на равни и бели предни зъби, така и за предмолари и кътници. Те са напълно биосъвместими и хипоалергенни. All Ceram коронките по системата Optimum не образуват метално синьо-сива линия около венеца, което на практика разваля естетичния вид на усмивката.

Коронките се изработват с CAD/CAM фрезовата технология на Fines Dent. Това гарантира абсолютна прецизност и точност спрямо взетия от стоматолога отпечатък. Именно чрез машинното изрязване се постига абсолютния естетичен вид и естествената форма на зъбната конструкция.