Дентално здраве с естетични и дълготрайни реставрации

Дентално здраве с естетични и дълготрайни реставрации

Денталното здраве е неразривна част от общото здраве. При подрастващите то е свързано най-често с профилактичните прегледи и навременно отстраняване на зародилите се проблеми. Но при възрастните… Оралните заболявания влияят върху качеството ни на живот, оказват голямо въздействие на ежедневието ни. Сериозните дентални проблеми при възрастните водят най-често до загубата на зъби, а тя – до намаляване на дъвкателната функция, ограничения в храненето, проблеми с говора и естетически проблеми. Всичко това нарушава нормалното ни ежедневие.  Днес, почти няма дентален проблем, който да не може да бъде решен – износените зъби биват обличани, липсващите – заместени с мостове, протези. Но  кое е правилното решение за даден дентален проблем? Какво е важно за една дентална конструкция? Да бъде удобна или издръжлива, поносима от организма или да изглежда добре, евтина или малко по-скъпа?

 

Стоматологията и зъботехниката се развиват изключително динамично, което е в плюс към изискванията на пациентите. Работата на добрата дентална лаборатория се определя от качеството на денталните продукти, които влага в конструкциите, прецизността с която се изработват и срока в който могат да бъдат поставени в устата на пациента. Една от най-съвременните концепции в денталната медицина са циркониевите дентални конструкции. Цирконият е и основният материал на системата Optimum на зъботехническа лаборатория Финес Дент. Защо? Предимствата на денталния цирконий са неоспорими -  голяма здравина и устойчивост към фрактуриране, добра естетика, био съвместимост, липсва тъмно оцветяване на гингивата, ниска топлопроводимост и др. Поради изключителната си здравина, циркониевите конструкции са препоръчителни при дефекти в дисталните участъци на съзъбието, където дъвкателното натоварване е голямо. Циркония е материал, който се подлага на фрезоване (компютъризирана обработка), а това осигурява изключителна точност на конструкцията.

В системата си  Optimum зъботехническа лаборатория Финес Дент е разработила няколко продукта съобразени с възможните дентални проблеми на цялото съзъбие.

 

Optimum MONOLIT ceramics (МОНОЛИТНАТА ЦИРКОНИЕВА КОРОНА) е изключително подходяща за реставрация на ниски задни зъби. Какво решение дава тя – освен изброените плюсове на денталния цирконий, при тези реставрации няма наслагване на различни материали, липсва отлепяне на отделни слоеве, както при металокерамиката, не се напуква - практически нечуплива, с цвят максимално близък до естествения цвят на зъбите.  е изключително подходяща за задни и ниски зъби, но и такива с малко място, защото короната се изработва с минимална дебелина, гарантираща оптимална здравина, щадящо минимално изпиляване, задоволителен естетичен ефект и достъпна цена.  Optimum MONOLIT ceramics премахва необходимостта от  метален скелет, от тук отпада и по инвазивното изпиляване, което да осигури достатъчно място за новата конструкция. Изработва се от определен набор цветове монолитни циркониеви блокчета с цвят възможно най-близък до естествения цвят, а като се има и в предвид пропускливостта на светлина на материала, то резултатът е повече от задоволителен. Цената, най-общо казано, на даден продукт се определя от разходите - за производство и предлагане, включително за труд и за риск.  С внедряването на CAD/CAM технология, тези разходи са ограничени, което ни позволява да предложим на пазара дентални конструкции на изключително достъпни цени. 

 

За силно видимите зони, в които се изисква висока естетика, BLEND цирконият е препоръчителното решение, защото комбинира нечуплива циркониева основа, покрита с високо естетична керамика. Имено такива са конструкциите Optimum BLEND ceramics - особено подходяща за горни фронтални зъби с минимално лингвално изпиляване и висок естетичен ефект.

 

Чрез конструкциите Optimum ALL ceramics, пациентът получава  съвършена естетика - перфектен цвят, идентичен с естествения цвят на зъбите му, без посиняване на венеца му, което неминуемо се получава със времето от една обикновена керамична корона, удобство от първата секунда на поставянето и отлично придържане към зъбните тъкани. Optimum ALL ceramics  са абсолютно прецизни зъбни конструкции съчетаващи здравина, красота и естествената форма на зъба.

 

Изключително важно за пациента е, че всяка от трите дентални конструкции Optimum на Финес Дент (MONOLIT ceramics, BLEND ceramics и ALL ceramics) е придружена с персонален Сертификат гарантиращ качество на вложените материали и използваната най-съвременна CAD/CAM технология за нейното производство.

 

Възможно е денталното здраве да бъде възстановено.  Възможно е денталното здраве да бъде съчетано с красота.  Възможно е да си го позволите. Попитайте вашия стоматолог за Optimum. Той знае и може да Ви покаже денталните конструкции Optimum.

Материалът е публикуван във вестник НеДелник Ямбол.