Зъбни коронки изработени по конец

Зъбни коронки изработени по конец

Какво всъщност е CAD/CAM?

CAD/CAM е иновативна зъботехническа система за изработка на висококачесвени, високоестетични и прецизно пасващи дентални конструкции – коронки, мостове, фрезовани пломби (инлеи, онлеи и овърлеи).

Едно от основните предимства на CAD/CAM системата е огромната база данни с анатомични особености на зъбите, техните микро движения, функции и др. Тази база данни позволява на зъботехникът да изчисли точните параметри на реставрацията. Друго изключително предимство на CAD/CAM технологията е оптичният скенер, които за 5 минути произвежда 3D изображение на зъба. Именно на монитора зъбът бива обследван от всички страни. Генерираният триизмерен модел показва всички анатомични дентални особености, контактните точки с другите зъби и венеца и др. Той дава възможност да се видят и зоните, с голям дъвкателен натиск.

Бургаската зъботехническа лаборатория Fines Dent вече разполага с три CAD/CAM системи на немски производители. CAD/CAM системите на Fines Dent на практика предоставят на стоматолозите неограничени възможности за материали, от които да се изработят различни зъбни реставрации. Така бургаската зъботхническа лаборатория Финес дент изработва цирконий фулконтур, циркониев скелет покрит с керамика, циркониеви зъби и мостове, хибридна керамика, восък, пластмаса, инлеи, онлеи и др.

„Благодарение на тази иновативна система приключихме с безкрайното пилене на ръка. CAD/CAM технологията на Schutz Dental ни улеснява, но и предоставя прецизност, която не може да се постигне с ръчно рязане. Също така съкращава времето, в което пациентът трябва да изпитва неудобство и да прикрива липсващ зъб. И най-важното CAD/CAM системите на Fines Dent понижават стойността за изработка, но увеличават качеството на реставрацията. Това са изключителни предимства както за стоматолозите, така и за техните пациенти,“ заяви Милен Милев собственик на FinesDent.

Ето как стоматолозите от Ямбол, които решат да се възползват от CAD/CAM технологията, ще разполагат с изключително конкурентно предимство. Те ще могат да предлагат на своите пациенти висококачесвени, високоестетични и прецизно пасващи дентални конструкции: корони и мостове, комплексни супраструктури с имплантантна поддръжка и др.

Изгодата е изключителна и за пациентите от Ямбол, защото ще бъдат сигурни, че получават реставрация с удовлетворяваща крайна цена на реставрация с поразяваща естетичност и изключително качество. И всичко това се дължи на възможностите, които CAD/CAM системите на бургаската зъботехническа лаборатотия FinesDent предлагат.

Материалът е публикуван във вестник ВРЕМЕ Ямбол.