Какво може денталната CAD/CAM технология

Какво може денталната CAD/CAM технология

ПРОДУКТ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЕСТЕТИКА И ПРЕЦИЗНОСТ

Дентална CAD/CAM технология - Част 2

Работата на добрата дентална лаборатория се определя от качеството на денталните продукти, които влага в конструкциите, прецизността с която се изработват и срока в който могат да бъдат поставени в устата на пациента.

Използването на дигиталната технология – апаратурата Тициян, улеснява прецизното пасване, икономичното конструиране и изработване на скелети на корони и мостове, както и на комплексни супраструктури с имплантатна поддръжка.

Чрез CAD/CAM технологията изработването на дентални възстановявания включва подходящо препариране на зъбните повърхности, което да съответства на използваните материали, дигитално генериране на триизмерен образ на повърхностите на тези зъби, както и на съседните зъби и на антагонистите. Всичката тази информация се обработва с помощта на компютър, при което се минимизира процентът на грешки и се увеличава прецизността. Ето защо крайните резултати са толкова добри – естетика и прецизна точност при прилягане на конструкцията. Но не само. Чрез тази технология може да се съобрази и индивидуалното състояние на меките тъкани или различната транслуцентност на зъбните повърхности, с цел осигуряването на необходимата точност. Също така има възможност да се създаде дигитална база данни на изработени конструкции, което позволява и издаването на гаранционен сертификат.

При ръчните системи за дентални конструкции е необходимо изработването на скелет (от фотополимер, пластмаса) и последващо изработване на копие. Точността зависи изцяло от умението на зъботехниците. Въвеждането на CAD-CAM системата в нашата лабораторна практика и откри неограничени възможности за изработка на конструкции с безупречни резултати.  Чрез опциите за шлифоване се постига много фина и детайлна обработка на фисурите, гладки повърхности, правилни криви и интердентални детайли за мостове.

Новото поколение безметални конструкции по CAD-CAM технология слагат край на опасенията от проява на алергии, гингивити и незадоволителни естетически резултати.