Какво може денталната CAD/CAM технология

Какво може денталната CAD/CAM технология

МОНОЛИТНА ЦИРКОНИЕВА КОРОНА съвременна концепции за лечение на ниски задни зъби

Дентална CAD/CAM технология - Част 3

Предимствата на денталния цирконий са неоспорими -  голяма здравина и устойчивост към фрактуриране, добра естетика, биосъвместимост, липсва тъмно оцветяване на гингивата, ниска топлопроводимост и др.

Поради изключителната си здравина, циркониевите конструкции са препоръчителни при дефекти в дисталните участъци на съзъбието, където дъвкателното натоварване е голямо.

В нашата работа едно от най-големите предимства на циркония е това, че той се подлага на фрезоване (компютъризирана обработка), което осигурява изключителна точност на конструкцията.

Защо ОПТИМУМ МОНОЛИТНАТА ЦИРКОНИЕВА КОРОНА на Финес Дент е изключително подходяща за реставрация на ниски задни зъби?

Връщаме се на изброените вече плюсове на циркониевата корона и добавяме:

без наслагване на различни материали, липсва отлепяне на отделни слоеве, както при металокерамиката, не се напуква - практически нечуплива, с цвят максимално близък до естествения цвят на зъбите.

ОПТИМУМ МОНОЛИТНАТА ЦИРКОНИЕВА КОРОНА е изключително подходяща за задни и ниски зъби, но и такива с малко място, защото короната се изработва с минимална дебелина, гарантираща оптимална здравина, щадящо минимално изпиляване, задоволителен естетичен ефект и достъпна цена.

Защо ниски задни зъби с малко място?  Чрез премахване на необходимостта от метален скелет, се премахва и необходимостта от по инвазивно изпиляване, което да осигури достатъчно място за новата конструкция. Липсата на метален скелет води до по-малка дебелина на короната, а циркониевият оксид с неговите якостни показатели гарантират здравината.

Защо задоволителен естетичен ефект? Защото е монолитна циркониева корона. Което означава, че се работи с определен набор от циркониеви блокчета. Колкото и да е богата цветовата гама, то получената корона е цвят възможно най-близък до естествения цвят, а като се има и в предвид пропускливостта на материала, то резултатът е задоволителен. 

Защо достъпна цена? Цената, най-общо казано, на даден продукт се определя от разходите - за производство и предлагане, включително за труд и за риск.  С внедряването на CAD/CAM технология, тези разходи са ограничени, което ни позволява да предложим на пазара дентални конструкции на достъпни цени.