Какво може денталната CAD/CAM технология

Какво може денталната CAD/CAM технология

Невероятни конструкции за прагово изпиляване

Дентална CAD/CAM технология - Част 4

Невероятни конструкции за прагово изпиляване, при които се предотвратява неестетичното и увреждащо венеца надконтуриране на изкуствената коронка, в шиечната област на зъба; дава се възможност за точно пресъздаване на препарационната граница върху работния модел. В зависимост от материала, от който са изработени коронките или мостовете, те могат да бъдат металокерамични (с метален скелет), изцяло керамични, циркониеви, цирконий и керамика(с циркониев скелет).

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ЕСТЕТИКА – ОПТИМУМ BLED ceramics и ALL ceramics

Денталната естетика се изразява в прозрачността, опаловият ефект и флуресценцията и цвета на зъбната конструкция. За да бъде една зъбна корона естетична тя трябва в максимална степен да се доближава до естествения цвят на прилежащите зъби, а това се постига, чрез изцяло керамични корони или мостове. Изцяло керамичните коронки се изработват най-често чрез послойно нанасяне върху керамично или цирконий кепе. Керамиката се нанася на отделни слоеве, върху основата, което предава и по-естетичния вид на денталната конструкция. Освен естетиката, чрез изцяло керамичните коронки се избягва риска от преоцветяване на венеца, поради липсата на металното кепе.

ОПТИМУМ BLED ceramics и ALL ceramics са денталните конструкции с циркониев скелет, гарантиращ здравина и био поносимост и индивидуално послойно нанасяне, гарантиращо 100% естетика.

За силно видимите зони, в които се изисква висока естетика, Blend цирконият е препоръчителното решение - комбинира нечуплива основа, покрита с високоестетична керамика. ОПТИМУМ BLED ceramics е  изключително подходяща за горни фронтални зъби. При коронките и мостовете ОПТИМУМ BLED ceramics лингвалното изпиляване е минимално.

С доказана якост и съвършена естетика, абсолютно прецизните зъбни конструкции ОПТИМУМ ALL ceramics  са перфектният избор за зъбни коронки и мостове. Изключително добра естетика с перфектен цвят, без посиняване на венеца.

ОПТИМУМ ALL ceramics  са изключително подходящи за фронтални зъби, премолари и молари.

Чрез ОПТИМУМ BLED ceramics и ALL ceramics се постига красота и естествена форма на зъбната конструкция.

Цифровите технологии променят ежедневието. Дори и в стоматологията те са изключително необходими, ако търсим и искаме модерни решения за дентално лечение. Никога до сега керамичните конструкции на са били по-удобни и толкова достъпни. Изследванията доказват, че освен високия естетичен ефект, днешните дентални CAD / CAM реставрации са по-силни - с по-малка вероятност от фрактура от тези направени ръчно и са с терапевтичен ефект. В правилните и опитните ръце, CAD / CAM технология предлага огромни ползи, както за пациента, така и за зъболекаря.

Свържете се с нас! Научете повече за всички дентални конструкции, които изработваме по CAD / CAM технология!