Най-естетичните дентални коронки са изцяло керамични

Най-естетичните дентални коронки са изцяло керамични

Основното предизвикателство пред естетичните реставрации е тяхната устойчивост.

Върхът на денталната естетика са зъбни коронки изработени от висококачествена керамика. С продукта All ceramics от системата си „Оптимум“, зъботехническа лаборатория FinesDent изработва перлено бели и равни резтаврации. Изключителното им предимство е неповторимата светопропускливост, което ги превръща в толкова красиви зъбни реставрации. Освен това изработването им с CAD/CAM технологията на Финес Дент ги прави отлично да пасват на останалите зъби.

All ceramics реставрациите са изключително подходящи са за предни зъби и не толкова за премолари и молари. Все пак дъвкателният натиск при кътниците е много по-голям. Така основният недостатък на чистата керамика е нейната устойчивост.

All ceramics коронките от системата Optimum на бургаската зъботехническа лаборатория Fines Dent решава този проблем. За разлика от стандартния дентален порцелан, коронките All Ceram се  изработват от високо устойчива керамика. Това прави тези коронки изключително подходящи както за оформянето на равни и бели предни зъби, така и за предмолари и кътници. Те са напълно биосъвместими и хипоалергенни. All ceramics коронките по системата Optimum не образуват метално синьо-сива линия около венеца, което на практика разваля естетичния вид на усмивката.

Коронките се изработват с CAD/CAM фрезовата технология на Fines Dent. Това гарантира абсолютна прецизност и точност спрямо взетия от стоматолога отпечатък. Именно чрез машинното изрязване се постига абсолютния естетичен вид и естествената форма на зъбната конструкция.

Материалът е публикуван във вестник ВРЕМЕ Ямбол.