Сертификат за качество на изработката на зъбните реставрации предпазва пациентите от нискокачествени продукти

Сертификат за качество на изработката на зъбните реставрации предпазва пациентите от нискокачествени продукти

Бургаската зъботехническа лаборатория Fines Dent дава двойна гаранция за зъбните реставрации.

 

Пазарът на дентални материали, използвани за изработка на зъбни реставрации, изобилства с наистина качествени продукти. За съжаление има и много материали, които не притежават сертификат за медицинско изделие. Този сертификат гарантира пригодността на продукта да бъде използван за изработка на коронки, мостове или протези, например.

 

По този проблем ще говори Милен Милев в рамките на семинара, организиран от Българския зъболекарски съюз – Бургас от 9:00 ч., на 14 ноември, в х-л Аква. Решението на този проблем - денталната система Optimum Zermax, той представи пред бургаската дентална клиника Бургас-дент в рамките на демонстрационния ден в лабораторията.

 

Едни от основните въпроси, които се дискутираха бе необходимостта от издаването на сертификати за качество на изделието от страна на зъботехниците. По този начин както стоматолозите, така и пациентите ще бъдат напълно спокойни, защото получават двойна гаранция за качеството на зъбната реставрация. Тази двойна защита идва от сертификатът за медицинско изделие на използвания материал от страна на фирмата производител и от друга ‒ сертификатът за качество на изделието изработено от Fines Dent с този материал.

Материалът е публикуван във в.Фактор