Системата „Оптимум“ решава денталните проблеми на стоматолози и пациенти

Системата „Оптимум“ решава денталните проблеми на стоматолози и пациенти

Днес разговаряме с Милен Милев, управителят на водещата бургаска зъботехническа лаборатория за наистина ефективната дентална система, с чиито продукти Финес дент решава от елементарни до истински сериозни дентални предизвикателства пред стоматолози и пациенти.

Г-н Милев, какво повече предлага Optimum на пациента?

М. Милев. Ако даден пациент има нужда от обличане с коронка на вътрешен кътник, който не се вижда, то една монолитна циркониева коронка е идеалното решение. Пациентът получава коронка здрава като метал , която притежава висока естетика сравнена с металокерамиката. Разбира се оптималната здравина изисква коронката да е с дебелина от 1 мм до 1,2 мм и повече. Освен това цирконият е биосъвместим и не предизвиква алергия за разлика от стоманените коронки. Още нещо много важно, венецът запазва формата си и не се отдръпва от циркониевата коронка или мост, както се случва при металните.

Колко ефективна е системата Optimum за обличането на фронтални зъби?

М. Милев. Фронталните зъби всъщност оформят нашата усмивка и самочувствието ни. Системата ни „Оптимум“ решава този проблем изключително елегантно, като покриваме здрав циркониев скелет с високо светолопропусклива керамика. Тъй като цирконият и керамиката имат сходен химичен състав те отлично се съединяват. По този начин отлично съчетаваме здравина и естетика. Ако направим сравнение с металокерамиката при „Оптимум“ не се появява сивата линия между венеца и коронката. Освен това, много често венецът реагира на контакта с метала и се отдръпва. Това нарушава естетиката на цялостната усмивка.

Кое е най-голямото предимство на CAD/CAM фрезованите циркониеви реставрации изработени по системата „Оптимум“?

Предимставата са много. Например реставрацията – коронка, мост, е абсолютно копие на подадения от стоматолога отпечатък. Целият процес на изработката е компютъризиран. Отпечатъкът се сканира. Изработва се 3D цветен компютърен модел. След това високотехнологичният софтуер активира прецизното фрезоване.

Ние гарантираме качеството на работата на стоматолога, като издаваме сертификат, гарантиращ качеството на реставрацията, изработена по системата ни „Оптимум“. Можем да го направим, защото всички реставрации по нашата циркониева дентална система, се изработват единствено с продукти на водещи немски, италиански и американски производители на зъботехнически материали, притежаващи сертификат за медицинско изделие.

Така и стоматологът и пациентът могат да бъдат спокойни, че реставрацията (коронка или мост) ще остане здрав през целия й технологичен живот. Тя няма да се  счупи, напука или скъса след няколко месеца или една година. Разбира се всичко зависи от конкретния случай. Дали той позволява конструкцията да бъде с оптималната дебелина на циркониевия скелет, за да покрие технологичните параметри на производителя.

Системата „Оптимум“ очевидно притежава много предимства, но винаги остава въпросът за цената, която пациентът трябва да заплати. Доколко системата, която предлагате е по джоба на пациентите в Ямбол?

М. Милев. Инвестицията, която направихме в CAD/CAM фрезови машини намалява крайната цена на конструкциите, които излизат от лабораторията. Това понижение идва от силното редуциране на ръчния труд. От там пада и цената на короната, моста или изкуствения зъб на пациента. Разбира се за всякакви въпроси и разяснения за системата „Оптимум“, всеки стоматолог може да се свърже с нас на телефони 0878809876 и 0889809877.

Г-н Милев, благодаря Ви за това интервю. Надявам се, че пациентите от Ямбол и техните стоматолози вече имат един по-голям избор от дентални продукти и услуги.

Материалът е публикуван във вестник ВРЕМЕ Ямбол.